Nuorisokioski

Nakkikioskista saa nakkeja. Mitä saa nuorisokioskista? Nuorisokioski on palvelu- ja toimintayksikkö, jossa on matala kynnys ja avoimet, leveät ovet. Kioskista nuoret ja heidän perheensä saavat ohjausta arjen toiminnoista selviämiseen ja elämänsä hallintaan.

Selkeä alkuaskel nuorisokioskin kehittelylle oli Ylöjärven Uutisten juttu Nuorisokioskista tulisi matalan kynnyksen mesta avun tarvitsijoille (toimittaja Päivi Taskinen 13.6.2012. Julkaisulupa: päätoimittaja Matti Pulkkinen)

Ylöjärven kaupunki päätti elokuussa etsiä vastausta tosissaan.  Mallinnetaan nuorisokioski – hanke pyrki Suomen kulttuurirahaston Muotoillut ratkaisut 2012 –ohjelmaan. Jos haku olisi mennyt putkeen, kulttuurirahasto ja designpääkaupunki Helsinki olisivat palkanneet muotoilijat työstämään Ylöjärvelle maan mainion nuorisokioskin. 

Yhdessä Ylöjärven opetuspäällikön Leena Pöntysen laadimme hakemuksen: Ehdotukseni muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelmaan. Harmiksemme loppuratkaisu oli kielteinen.

Muistoksi jäi FB-sivu: Valoa nuorille 

Perhekioski

Ilokseni tammikuun 2015 lopussa avattiin kauppakeskus Elossa perhekioski, jossa on myös nuorisokioskitoimintaa.

Perhekioskin tilassa järjestetään eri-ikäisille maksutonta, perheisiin liittyvien asioiden ohjaustoimintaa vaihtuvan lukujärjestyksen mukaan.

Maanantaisin klo 14-16 Perhekioski toimii nuorisokioskina. Silloin Ylöjärven Nuorisotiimin edustajat ottavat vastaan ohjaavat ja neuvovat nuoria ja heidän vanhempiaan tätä kohderyhmää kiinnostavissa asioissa.

Ylöjärven perhetyö vastaa kioskista FB-Ylöjärven perhetyö

Seniorikioski

Seniorikioski on myös työn alla.