Peruutuspeiliin katsovat poliitikot ja julkisen sektorin energiayhtiöt ovat jääneet ydinvoiman pauloihin. Elinkeinoelämä sen sijaan lukee ajan merkit. Jos yritys haluaa turvata tulevaisuutensa, sen kannattaa tosissaan panostaa uusien energiantuotantomuotojen ja niistä syntyvien vientituotteiden kehittämistyöhön. Uudet energian varastointijärjetelmät odottavat keksijäänsä! Kesällä energiapaketit ladataan uusiutuvilla ja sitten talvipakkasilla ne tuottavat valoa ja lämpöä. 

Aurinko nousuun! Meillä on mahtava energialähde. Tarvitaan rohkeutta ja rahoitusta tutkimukseen ja investointeihin. Aurinkoenergian tuotanto- ja varastointiteknikoiden kehittämiskilpailussa pärjääminen on Suomelle elintärkeää.

ydinvoima OFF Ydinvoimauskovaiset etsivät ratkaisua energiantuotantoon peruutuspeilistä.

Ydinvoiman lisärakentaminen Suomessa on edennyt harhaisille poluille:

  • Olkiluoto 3 on jo nyt ehdolla maailman kalleimmaksi rakennukseksi.
  • Fennovoiman suunnitellun voimalan omistajat ovat Venäjän ja Suomen valtiot sekä kunnalliset energialaitokset. Missä ovat yritykset?

Helsingin sanomat 2.2.2015: Pääkirjoitus pureutuu asian ytimeen: Omavaraisuutta vai huoltovarmuutta? "Kansakunnan kokonaisedun kannalta kannattaisi silti lisätä siirtoyhteyksiä energiapaletin osana ja antaa sähkön kuluttajien hyötyä toimivista markkinoista."

Mutta voi onnetonta: Valtion omistama Fortum on myynyt Suomen sähkönsiirtoliiketoimintansa Suomi Power Networks Oy:lle, jonka omistavat 80 %:sti kansainväliset infrastruktuurisijoittajat.

Nyt on tullut ministeri Carl Haglundilta suoraa puhetta:

Vihreä lanka 6.2.2015:  Voiko venäläisessä ydinvoimalassa olla takaportti, ministeri Haglund? 

Aamulehti 6.2.2015: Aamulehti | Haglund: "En luota Venäjään ollenkaan"

Aamulehti 17. ja 27.12.2014: Ydinvoimalan turvallisuus