Suomen menestystarinan perusta on tasa-arvoinen ja maksuton koulutus kaikille. Tätä periaatetta ei pidä murentaa.

Olemme siirtymässä avoimiin, laaja-alaisiin oppimisympäristöihin. Tieto- ja viestintätekniikka tarjoaa uudenlaisia oppimateriaaleja ja oppimispolkuja. Koska taitoerot tietoteknologian hyödyntämisessä ovat todella suuret, ripeä ja tehokas eteneminen voidaan varmistaa niin, että koulun ylläpitäjä hankkii kaikille opiskelijoille järkevän päätelaitteen työvälineohjelmineen.

Yhtenäinen laitekanta poistaa lukuisia esteitä ja ongelmia. "Kollegavalmennus" toteutuu automaattisesti, sillä kaverit neuvovat toisiaan. - Olemme luomassa yhteiskuntaa, joka mahdollistaa jokaiselle elinikäisen oppimisen. Emme silti saa unohtaa perinteisen koulupolun vahvuuksia. Lukutaito on oppimisyhteiskunnan peruspilari, mutta myös ympäristötietoisuus, käden taidot, kuvataide, musiikki ja liikunta ovat erittäin tärkeitä. Ikäihmisten ja muiden syrjäytymistä oppimisyhteiskunnasta on ehkäistävä kaikin tavoin. 

 

Laajempi selvitykseni julkaistiin Aamulehdessä 3.2.2015: Kunnon välinein koulupolulta tiedon valtatielle

Tietotekniikan opetus on koulukohtaista: Tietotekniikan oppiminen on arpapeliä (Jyrki Kasvi)
EU-komission teettämän selvityksen mukaan Suomen kouluissa käytetään tietotekniikkaa opetuksessa vähemmän kuin missään muussa Euroopan maassa.

Mielipidekirjoitukseni Ylöjärven Uutisissa 24.4.2014: Kyläkoulut uudistuvat säilyäkseen, kylät eläkseen